На півдні вздовж всієї лінії фронту тривають активні бойові дії / фото REUTERS

На півдні вздовж усієї лінії фронту тривають активні бойові дії.

Про це повідомив спікер оперативного командуванні "Південь" Владислав Назаров.

"Тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії фронту. Силами оборони продовжується здійснення вогневого ураження позицій, сил та засобів противника, запобігання введенню в бій його резервів. Зокрема продовжується вогневий контроль мостів та переправ, ураження логістичних центрів та пунктів базування ворожих підрозділів", - сказав він.

Назаров зазначив, що ворог зосереджує основні зусилля на утриманні захоплених територій, завданні втрат Силам оборони та стримані наступальних дій ЗСУ.

При цьому ворог активно використовує дрони-камікадзе та безпілотні летальні апарати-розвідники з метою збору даних обстановки, завдання ураження і психологічного тиску.

За словами Назарова, ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня протягом ночі виконано понад півтори сотні вогневих завдань по районах зосередження живої сили та озброєння ворога, по ворожих позиціях вздовж лінії зіткнення військ та по складах боєприпасів в Херсонському районі.

За підтвердженими даними, ліквідовано 38 російських військових РФ. Втрати техніки дорозвідуються.

Контрнаступ ЗСУ на півдні: актуальні новини

29 серпня стало відомо, що ЗСУ пішли в контрнаступ на півдні. В українських військовослужбовців в цей же день вийшло прорвати першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

У результаті успішних дій бійців ЗСУ окупанти відійшли зі своїх позицій у Херсонській області.

У різних напрямках на півдні українські захисники просунулися на відстань від двох до кількох десятків кілометрів.