На частині Херсонщини противник намагається провести обдумане відведення сил, спрогнозували в ISW / фото censor.net

У західній частині Херсонської області російські окупанти, ймовірно, намагаються провести більш обдумане і контрольоване відведення своїх сил, щоб уникнути хаотичної втечі, яка була зафіксована на Харківщині.

Супротивники за останні кілька місяців значно посилили західну частину Херсонщини, зокрема, повітряно-десантними підрозділами, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Український контрнаступ в Херсонській області, тим не менш, просувається, і російські війська, схоже, намагаються уповільнити його і відступити на захищеніщі позиції, замість того, щоб зупинити його чи повернути назад", - зазначили аналітики.

Відео дня

За їхніми даними, безперервні атаки українських захисників на ворожі наземні лінії зв'язку через річку Дніпро на західну частину Херсонщини, схоже, все більше впливають на російські поставки на правому березі. Є відомості, що в захопленому Херсоні не вистачає води та продуктів.

У ISW вважають, що, якщо наші воїни продовжать блокувати наземні лінії зв'язку ворога та будуть і надалі наступати, то в найближчі тижні зможуть повернути під контроль якщо не всю західну частину Херсонської області, то її більшу частину.

На частині Херсонської області ворог намагається провести обдумане відведення сил, спрогнозували аналітики / фото understandingwar.org

Нагадаємо, окупаційні війська Росії рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну і захопили низку населених пунктів, зокрема, у Херсонській та Харківській областях.

Армія України дає гідну відсіч ворогам - наприкінці серпня наші Збройні сили пішли в контрнаступ. На Харківщині було звільнено багато населених пунктів, противники тікали й кинули сотні одиниць військової техніки.

14 вересня начальник об'єднаного координаційного штабу прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що українські захисники взяли під вогневий контроль майже всю Херсонщину.

Вас також можуть зацікавити новини: