Росія "дуже нервує": експерт розповів, яким може бути український контрнаступ  / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий аналітик, віце-маршал авіації у відставці Шон Белл розповів, де, на його думку, українські війська можуть атакувати ворога під час очікуваного весняного контрнаступу.

Як він зазначив в коментарі Sky News, початок контрнаступу не буде анонсований, а його перші кроки передбачатимуть завдавання ударів по російській матеріально-технічній базі.

"Одна з речей про весняний контрнаступ, яку багато хто критикував, це те, що він не почнеться з того, що гучно повідомлятимуть: "Ми йдемо". Це майже напевно буде поетапний підхід. На першому етапі українці приберуть велику кількість матеріально-технічної підтримки Росії. Такі речі, як паливо", – каже Белл. 

Відео дня

Розмірковуючи про те, де відбуватиметься контрнаступ, Белл припустив, що це буде сухопутний коридор з Криму до Росії, що простягається узбережжям Азовського моря.

"Щодо того, де відбуватиметься цей наступ, – є три основні зони. Регіон Донбас, тут точаться запеклі бої, і насправді їх дуже важко згорнути назад. Крим, тут проблема в тім, що він значно посилився, Україні буде дуже важко досягти прогрес. Майже напевне сухопутний міст буде територією, де Україна сфокусує головні напади, якщо збирається досягти успіху", – каже аналітик. 

Експерт нагадує, що до України повернулися 14 тисяч військових, що проходили тренування у Великобританії. Також 98% обіцяної техніки вже отримано Україною. 

"Схоже, що українська підготовка до цього наступу майже завершена", – каже він.

За словами аналітика, Росія "дуже нервує" з приводу того, що українські сили оборони можуть зробити. 

Контрнаступ ЗСУ - офіційні заяви

28 квітня  міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що підготовка до контрнаступу Збройних сил України вже на фінішній прямій і війська чекають на рішення командування про атаку й погоду, яка сприятиме наступу.

29 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що для контрнаступу Україні ще потрібна зброя, яку обіцяли партнери. Водночас він повідомив, що Україна почне контрнаступ, не очікуючи на надання бойових літаків від партнерів. Він не називав термінів очікуваної операції. "Контрнаступ буде, ми готуємось і він буде. Я дуже вірю, що він буде успішним", – зазначив президент.

Вас також можуть зацікавити новини: