ЗСУ ведуть наступальні дії на херсонському напрямку / фото Генштаб

Збройним силам України зараз потрібно виявити найслабшу ланку в обороні росіян і саме там докласти основних зусиль щодо наступу на херсонському напрямку.

Таку думку висловив в ефірі Радіо НВ ізраїльський військовий експерт, офіцер резерву армії оборони Ізраїлю Віктор Верцнер.

Він також вважає, що основне зусилля не може бути одиничним, потрібно застосовувати також і допоміжні зусилля для того, щоб ворог не зумів швидко виявити напрямок основного.

Відео дня

"Це правило будь-якого наступального бою - немає різниці, будь то в степу або в інших топографічних умовах", - додав експерт.

За словами Верцнера, російська військова доктрина з оборони складається з трьох складових. Вони включають три лінії оборони: перша - не дуже потужна, вона завжди слабка; друга трохи потужніша; і найпотужніша - це третя лінія.

"Вони будуть намагатися зупинити українські війська на одній з трьох ліній оборони і перейти в контрнаступ саме з тієї лінії. Це дуже проста стратегія, але росіяни її завжди використовували. Якщо вони не зможуть зупинити, оборона буде пробита. Якщо українці проб'ють оборону, всі три лінії, то інша оборона посиплеться", - розповів аналітик, відповідаючи на питання про тактику росіян.

Нагадаємо, у командуванні ЗСУ 29 серпня повідомили, що у Херсонській області почався контрнаступ наших військовослужбовців. В українській армії закликали не поспішати із заявами щодо дій захисників України на Херсонщині.