ЗСУ пішли в контрнаступ в Харківській області / фото Генштаб

Після звільнення окупованих росіянами територій Харківської області у росЗМІ взялися розганяти фейки про масові репресії.

Про це розповів політолог Володимир Фесенко в ефірі каналу FREEDOM.

"Зараз в російських ЗМІ активно розганяють фейки про те, що нібито на звільнених територіях у Харківській області проводять масові репресії, що там мало не вбивають людей, які співпрацювали з Росією...", – зазначив експерт.

Насправді ж ніяких репресій ніхто не проводить. Йдеться про цивілізоване і правове притягнення до відповідальності колаборантів та зрадників, зазначив політолог:

"Це питання захисту України від окупації. Знищення колаборантів відбувається під час окупації, це закон війни. А коли території звільнені, таких людей затримують, є процедура арешту, слідство...".

На його думку, покарання зрадників – одне з основних завдань, які виникають при звільненні територій.

"Люди, які отримали російські паспорти, на мою думку, не можуть вважатися колаборантами, це моральна відповідальність... Колаборантами є ті, хто активно співпрацював з окупаційною владою, допомагав окупантам, зокрема здавав патріотів", – додав Фесенко.

Контрнаступ ЗСУ на харківському напрямку

Як повідомляв УНІАН, 6 вересня Збройні Сили України почали контрнаступну кампанію на окупованих територіях Харківської області.

13 вересня заступник Міністра оборони України Ганна Маляр уточнила, що реальна кількість звільнених територій у Харківській області майже вдвічі більша за названі (понад 300 населених пунктів).

Вас також можуть зацікавити новини: