Основний напрямок українського наступу - на півдні, зазначила Маляр  / фото 24 ОМБр ім. короля Данила

Російські загарбники знову збирають сили для активізації штурмів на Куп'янському і Лиманському напрямках. Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в ефірі інформаційного марафону "Єдині новини".

"На півдні - основний напрямок нашого наступу, на сході - основний напрямок наступу ворога. Але схід у нас не однорідний. Там є чотири основних напрямки, де ворог намагається пробити нашу оборону - це Куп'янський, Лиманський, Авдіївський і Мар'їнський. Але у нас там є і Бахмутський напрямок, де зараз якраз є у нас успіхи, і ми там поступово наступаємо. Саме це і бентежить ворога. Вони намагаються докласти усіх зусиль, щоби на півдні зупинити наші наступальні дії і на Бахмутському напрямку на сході. основна боротьба точиться саме довкола цього", - повідомила Маляр.

Вона підкреслила, що російські загарбники вдаються до дуже різних тактик для того, аби зупинити український наступ.

Відео дня

"Якщо говорити про схід, вони намагаються відволікати наші війська і розпорошувати наші сили на різні напрямки", - сказала Маляр.

За її словами, час від часу йдуть загострення на Куп'янському і Лиманському напрямках, а також доволі складна ситуація на Мар'їнському і Авдіївському напрямках. Зокрема, на Мар'їнському напрямку вже багато місяців щодня йдуть серйозні обстріли і ворог фактично вже не залишив живого місця від цього населеного пункту.

"Але вони не можуть його взяти під контроль. Чому? Тому що, Збройні сили України дуже потужно там здійснюють опір і там щодня триває ця боротьба", - наголосила Маляр.

За її словами, на Лиманському і Куп'янському напрямках ворог не хоче втрачати позиції і намагається рухатися вперед та якось пробивати українську оборону.

"Їм це не вдається, але там регулярно загострення. Якщо говорити зараз - то ми спостерігаємо, що вони збираються із своїми силами для того, щоб знову там активізувати свої дії. З нашого боку, наші оборонці готуються, і вони там абсолютно як-то у всеозброєнні для того, щоб здійснювати відсіч", - сказала Маляр.

"Щодня ми ніби-то подаємо дуже схожі новини, що тривають бої, тривають обстріли, але насправді - це дуже динамічна ситуація. І для того, щоб ми з вами наприкінці тижня змогли в голос сказати, що за тиждень "без зміни положень" відбулась ситуація на напрямках наступу ворога, то насправді, це величезна робота Збройних сил для того, щоби у цей нуль на кінець тижня вийти", - наголосила Маляр.

Вона додала, що за день під час боїв позиції можуть по декілька разів змінюватися.

Також вона сказала, що на Мелітопольському напрямку "є певні речі, про які не можемо говорити, але там теж жваво і є певні успіхи, і коли Збройні сили закріпляться, то можна буде сказати публічно".

Маляр уточнила, що на півдні України наступальні дії українських захисників продовжуються у тому ритмі, як це заплановано.

Як повідомляв УНІАН, Сили оборони України за поточну добу здобули частковий успіх у витісненні російських загарбницьких військ на південь від міста Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: