Росіяни вчаться з ПЗРК збивати неіснуючі ракети / фото t.me/NMFTE

Росіяни під час тренувань з ПЗРК вчаться збивати неіснуючі повітряні цілі.

Наприклад, днями у мережі з'явилися фото, як окупанти з ПЗРК "Голка" віртуально збивали ракети Harpoon-X, яких не існує. Як пише Defence Express, точний час і місце дії по цих знімках дізнатися неможливо, але на них можна побачити ще більш показову деталь.

"В якості "цілі", яку повинен був уразити оператор російського ПЗРК, була вказана взагалі неіснуюча крилата ракета Harpoon-X, в якій можна впізнати риси швидше крилатої ракети повітряного базування AGM-68, одна з модифікацій якої досі стоїть на озброєнні ВПС США", - йдеться у повідомленні.

Відео дня
Росіяни вчаться з ПЗРК збивати неіснуючі ракети / фото t.me/NMFTE

Видання зазначає, що на цей час у ВПС США на озброєнні тільки модифікація AGM-68B як носій ядерної зброї, решта - були списані.

Росіяни вчаться з ПЗРК збивати неіснуючі ракети / фото t.me/NMFTE

"Все вищеописане дійсно дуже яскраво ілюструє ймовірну ситуацію з системою протиповітряної оборони РФ, зокрема, те, що наші безпілотники настільки вільно долітають до Москви та інших важливих об'єктів ворога. Тому що, виходить, що російські зенітники тренуються або збивати неіснуючі крилаті ракети, або готуються до того, що для відбиття нападу з використанням стратегічної ядерної зброї у них будуть тільки ПЗРК", - пише видання.

Війна в Україні - актуальне

За даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони України здобули частковий успіх у витісненні російських загарбницьких військ на південь від міста Бахмут.

За останню добу українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки і по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. А підрозділи ракетних військ та артилерії уразили склад боєприпасів, 5 артилерійських засобів, 2 пункти управління та 2 зенітно-ракетні комплекси росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: