ЗСУ наступають на Запорізькому напрямку / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Найближчим часом Сили оборони України здійснять прорив першої лінії оборони російських військ на Запорізькому напрямку фронту.

"Триває підготовка до прориву... Формування плацдарму, знищення російських військ на деяких об'єктах... Підходимо до ліній фронту, які вже можна буде проривати", - заявив військовий експерт, полковник Збройних сил України в запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

За його словами, завжди такі операції проводяться півтора-два тижні, але вони "затрималися": "Росіяни зробили досить глибокі укріпрайони перед лінією оборони, достатню кількість мінних полів".

Зокрема, українські бійці цього або, максимум, наступного тижня будуть прориватися в районі Орехово, зазначив експерт: "Почне працювати важка артилерія".

Контрнаступ ЗСУ - актуальне

Як писав УНІАН, на Бердянському напрямку в рамках контрнаступу ЗСУ просунулися до 2 кілометрів углиб ворожих позицій. Бійці закріплюються на досягнутих рубежах, проводять аеророзвідку місцевості, завдають вогневого ураження по виявлених цілях росіян, ведуть контрбатарейну боротьбу та проводять розмінування.

За добу на вказаній ділянці фронту ліквідовано 72 окупанти, поранено 166 загарбників, знищено 36 одиниць озброєння та військової техніки військ РФ: зокрема, 2 танки, 9 броньованих бойових машин, 8 артсистем та мінометів, 4 реактивних систем залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: