ЗСУ наступають на кількох напрямках фронту / фото ВМС ЗСУ

Боротьба, з якою зіткнулася Україна у війні проти Росії, не легка, заявив представник Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер, передає ЕП.

Він нагадав, що зараз Україна веде боротьбу з оборонними укріпленнями вздовж окупованих територій, які вибудували росіяни, у них для цього був час. Битва ця буде важкою, спрогнозував Райдер:

"І тому немає ніяких ілюзій, що ця боротьба, в якій опинилася Україна, буде легкою".

Відео дня

Разом з тим представник Пентагону заявив, що у ЗСУ є "значний бойовий потенціал, і що вони застосують його в потрібний час і в потрібному місці, щоб захистити свою країну і повернути суверенну територію".

Війна в Україні - контрнаступ ЗСУ

Як писав УНІАН, на півдні Сили оборони просуваються до основної лінії оборони російських окупаційних військ.

За інформацією The Washington Post, Україна задіяла резерви 10-го армійського корпусу ЗСУ, а також танки і бронетехніку, щоб досягти просування у районі Работино Запорізької області.

Зазначалося, що на початковому етапі контрнаступу українських військ на початку червня сили 9-го армійського корпусу використовували щойно отриману західну техніку, але зазнали втрат. До того ж, росіяни підготувалися до оборони і облаштували мінні поля, що сповільнило просування українських військових.

Вас також можуть зацікавити новини: