А от щодо миротворців Жданов сумнівається / Колаж УНІАН

Українські війська зайдуть на територію Російської Федерації тільки за умови, якщо Генштаб ухвалить рішення проводити контрнаступ уздовж українсько-російського кордону. Військовий експерт Олег Жданов назвав такий розвиток подій цілком реальним.

Однак експерт зазначив, що це буде тимчасове перебування ЗСУ на ворожій території - для виконання бойових завдань.

"Сценарій цілком можливий. Ми будемо заходити на територію РФ для того щоб відрізати шляхи логістики та постачання угруповання російських військ на територію України. І, відповідно, створення демілітаризованої зони безпеки вздовж нашого кордону. Якщо Генштаб ухвалить рішення проводити контрнаступ уздовж держкордону, тоді так. Але це буде тимчасовий захід з метою виконання військових завдань", - сказав Жданов.

А от щодо миротворців Жданов сумнівається.

"Питання "блакитних касок". Поки Росія є членом Радбезу ООН і має право вето, то говорити про "блакитні каски" абсолютно не має ніякого сенсу. Ми вже говорили про миротворців у форматі "Мінськ-2". Навіть Росія спочатку ляпнула, що давайте миротворців. Але вони, напевно, сподівалися, що миротворці будуть оформлятися за мандатом СНД, де Україна ніколи не брала ніякої участі, хоча вони намагалися нас туди втягнути. А РФ там була повновладним господарем", - пояснив Жданов. 

ЗСУ готові зайти на територію прикордонних областей РФ - головне

У квітні український боєць "Азова" Богдан Кротевич допустив, що Україна може захоплювати кілька невеликих російських міст, щоб використовувати їх як важіль для звільнення українських територій.

Таку тактику раніше використовували чеченці, щоб мати важіль впливу на ворога.

Заява Кротевича викликала у росіян істерику. Вже наступного дня в ефірі росТБ пропагандисти почали вголос міркувати, як Кремль може запобігти такому розвитку подій. Наприкінці виступу ведучий прийшов до несподіваних висновків: у РФ навіть немає прикордонних військ, щоб захищати області у разі чого.

Вас також можуть зацікавити новини: