Втрати Росії в Україні різко зросли / фото t.me/mod_russia

З початку контрнаступу ЗСУ 4 червня на території України загинув щонайменше один генерал, два полковника і три підполковника російських збройних сил, а також ще 12 офіцерів, пише російська служба BBC.

"Останній раз такі суттєві втрати старші офіцери російської армії несли тільки в найперші місяці вторгнення в Україну", - йдеться у публікації.

Журналісти також нагадали про 13 військових льотчиків, які загинули під час протистояння російської армії з ПВК "Вагнер" на території Росії наприкінці червня.

Відео дня

Зазначається, що новий стрибок втрат серед командирів вказує на те, що російські збройні сили так і не вирішили ряд своїх системних проблем:

"Дані про загибель офіцерів, а також свідчення тих, хто вижив вказують на те, що в російській армії - навіть через 16 місяців після початку вторгнення - все ще не вирішена проблема оперативного зв'язку між сусідніми підрозділами на передовій, а також між передовою і командними пунктами".

Також повідомляється, що, за найбільш консервативною оцінкою, всього під час вторгнення в Україну Росія могла втратити 55 тисяч осіб загиблими, а безповоротні втрати Росії з урахуванням тих, хто вибув з ладу через важке поранення або смерть, можуть становити щонайменше 247 тисяч осіб.

Втрати Росії в Україні на 8 червня-дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, загальні Бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення вже орієнтовно склали 233 440 осіб. Лише за останню добу сили оборони України ліквідували 630 російських окупантів, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Також триває знищення російської військової техніки і озброєнь, всього попередньо знищено: 4074 танків, 7953 бойові броньовані машини, 4346 артилерійських систем, 661 реактивна система залпового вогню, 410 установок ППО.