Коваленко попустив "кураж" РФ з приводу Авдіївки / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото t.me/StepanychUA

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко жорстко попустив кураж РФ у зв'язку з "переможним" захопленням Авдіївки.

Аналітик погоджується з думкою, що ніякого істотного прориву на фронті захоплення руїн міста Росії не дасть. Раніше про це також висловився Центр стратегічних комунікацій ВСУ.

"До чого це призведе? Навряд чи до суттєвого прориву фронту. До втрати окремо взятих локацій - так, ми повинні бути морально готові", - заявив Коваленко. 

Аналітик вважає, що у виборі іншої тактики Україна наразі обмежена: її пріоритет - концентрація на кількості знищених сил ворога, але без жорсткої прив'язки до позицій.

На цей час командування РВ РФ "на куражі" після захоплення Авдіївки намагається довести кілька речей: здатність військ РФ "наступати", а також здатність скористатися "вікном можливостей" у зв'язку з гострим дефіцитом боєприпасів в армії України, вказав Коваленко. 

"З урахуванням тієї кількості пострілів, яку в добу здійснює українська артилерія, можна вважати, що ми зараз воюємо без артилерії. Користуючись цією слабкістю і тотальним домінуванням тактичної авіації, яка застосовує КАБ без обмеження, РОВ промацує і продавлює практично всю лінію фронту", - заявив він.

Підсумки захоплення Авдіївки такі: зараз замість "відпочинку" (оперативної паузи), який Росія, за логікою речей, мала б дати окупантам - з них вирішили "вичавлювати" все, акцентував оглядач. 

"Командування РОВ обрало шлях вичавлювати поки є можливість максимум зі своїх підрозділів", - підсумував він. 

Центр Стратегічних комунікацій оцінив втрату Авдіївки

У Стратегічному центрі комунікацій ЗСУ сьогодні прокоментував вихід армії з Авдіївки. Виведення військ завершилося 17 лютого, як повідомляв речник командування військами "Таврія" Дмитро Ліховий. Відповідне рішення прийняв Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

У Центрі проаналізували, що в битві за Авдіївку Росія поклала більше військ, ніж свого часу у в боях за Бахмут. ЗСУ фактично вели оборону протягом 10 років, і хоча відійшли з міста у зв'язку з дефіцитом боєприпасів, ніякої "перемоги" це Росії не дасть, кажуть аналітики. Руїни Авдіївки не розкривають жодної стратегічної переваги, кажуть там.

Вас також можуть зацікавити новини: