Путінська держава втратила монополію на насильство, вважає експерт / фото REUTERS

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що Росію сколихне громадянська війна. На його думку, Росія розпадеться не мирно на окремі республіки за етнічними ознаками, а утворюються збройні клани, які будуть між собою воювати.

"Зверніть увагу, ростуть як гриби після дощу приватні армії в Росії. Армія Пригожина, армія Кадирова, і навіть міністр оборони Шойгу, це маячня якась, кличе свою приватну армію. Днями ось найбільший мільярдер, гаманець Путіна Тимченко, теж створив свою армію. Вони готуються до іншої війни, до громадянської. Вони розуміють, що війна в Україні програна і почнеться величезний перерозподіл власності", - говорить публіцист.

Експерт вважає, що нова громадянська війна в Росії буде не такою, як в 1917 році між "червоними" і "білими". Цього разу багаті криміналісти ділитимуть між собою майно, яке залишиться після падіння режиму Путіна.

"Їм вже байдуже на результат війни з Україною, скоро групи бандитів будуть воювати за величезні трильйонні шматки власності. Ось для цього вони створюють приватні армії", - додав Піонтковський.

Розвал РФ або падіння режиму Володимира Путіна - цікаві прогнози

Російський адвокат Марк Фейгін припустив, що Путіну генерали армії РФ можуть висунути "чорну мітку".

Керівник ГУР МОУ генерал-майор Кирило Буданов описав, як розвалюватиметься РФ. "Від Росії від'єднаються певні регіони...Москва буде виплачувати репарації нам, як тільки режим впаде, все це посиплеться", - говорить глава ГУР.

Військовий експерт Петро Черник помітив, що процес розпаду Росії може зайняти навіть десятиліття.