Володимир Путін / фото REUTERS

Російський правозахисник Марк Фейгін пригадав, як усували з посади Генсека ЦК КПРС Микиту Хрущова. Адвокат вважає, що Путіна теж приберуть, але для цього треба певний імпульс.

"Генералітет російської армії – такі самі воєнні злочинці, ми з них не робимо безневинних ягняток. Але вони про інше. Вони, безперечно, навіть на початку війни розуміли, до чого все йде. Звісно, для них було б комфортніше, щоб війни не було й можна було б ці проблеми розв’язувати, поступово виходячи з режиму санкцій. Тому в цього середовища, безумовно, склався якийсь консенсус. Проблема в іншому – що навіть попри ремствування й незадоволення, про які періодично проривається публічна інформація, вони не готові чинити якісь дії", - сказав Фейгін для "Еспресо".

Фейгін додав, що еліта російської армії не готова ліквідувати Путіна.

Відео дня

"Вони хочуть, щоб усе зруйнувалося саме, щоб Путін вмер, чи його вбили, чи він подавився грибами, але не дай боже самим суб’єктивізуватися, приймати якісь рішення. Так сталося з Хрущовим, коли йому зателефонував Семичастний і сказав: усе, чао, проводимо пленум ЦК (на якому його звільнили від посади першого секретаря партії). Тому я вважаю, що їм швидше за все потрібен якийсь імпульс. Щоб хтось вчинив публічне самознищення шляхом виголошення Путіну "чорної мітки". Так, у такої людини доля якій не позаздриш, можливо, але вони це підхоплять", - зазначив адвокат.

Розкол у Кремлі: що відомо

Як зазначали аналітики раніше, для Путіна наступник - питання виживання. У Росії можуть пробачити вождю все що завгодно, крім військової поразки. 

Також була інформація, що олігарх Пригожин підриває режим Путіна. За даними російських ЗМІ, Пригожин хоче створити свою політичну силу, яка матиме на меті відродження Російської імперії.