Сьогодні вночі частина Кримського мосту обвалилася / / фото t.me/vanek_nikolaev

Для удару по Кримському мосту, найімовірніше, могли бути застосовані судна морського класу, які мають на борту до 200 кілограмів вибухівки, хоча і крилаті ракети також надаються до завдання таких ударів. Про це  сказав військовий експерт, полковник Петро Черник сказав в ефірі телемарафону.

Він пожартував, що організатори цієї операції - дуже світлі "іншопланетні сили", які вирішили повоювати на боці України. При цьому додав, що це дуже серйозні сили, оскільки Крим зараз, у частині і протиповітряної охорони, і в частині захисту моста, це "напевне, наймогутніший воєнний плацдарм, який існує у світі". "Прикриття Криму потужніше ніж прикриття самої Москви. І те, що якісь загадкові апарати досягнули мети і таке завдали пошкодження мосту, це дуже хороший крок вперед", - сказав Черник.

Він наголосив, що поки не треба аж надто радіти, бо  основне це залізничний міст, який не було пошкоджено, бо через нього ідуть важкі ешелони, які довозять боєприпаси і техніку.  "А влучити у такий міст, це все рівно, що влучити у нитку – це доволі складне завдання, але кроки в цьому напрямку будуть зроблені. Поділяю точку зору керівника ГУР, що Кримський міст там зайвий", - сказав експерт.

Відео дня

Відповідаючи на запитання яка зброя могла бути застосована для сьогоднішнього удару по мосту, він сказав, що найімовірніше, були застосовані судна морського класу, які можуть мати на борту до 200 кілограмів вибухівки, хоча і крилаті ракети також надаються до завдання таких ударів. При цьому додав, що важливо, щоб частота "оцього упідводення  кримського мосту зростала, бо міст доволі довгий - у межах 18 кілометрі".  

"Я б не стверджував, що саме це "бавовнування" переріже цю логістичну артерію, але крок уперед зроблено правильно. Важлива лише частота  таких кроків. Сподіваємося, що вона буде наростати", - сказав Черник.

За його словами, поки що цей удар не матиме суттєво впливу на фронт, бо для цього треба, щоб Кримський міст повністю пішов під воду, щоб кілька місяців противник не мав можливість його піднімати. "А щоб він не мав можливість його ремонтувати потрібна величезність кількість залпів далекобійних ракет", - зазначив експерт. При цьому нагадав, що Україна вже отримала такі ракети від партнерів, але в тій кількості, коли ми ще не можемо говорити про масовані удари.

"Півтора року кримський плацдарм мегасильно насичувався різноманітним озброєнням, боєприпасами. Коли цей міст побуде під водою довший час без його відновлення, лише тоді дійсно південне угруповання почне задихатися, але будемо чесними, це місяці", - зазначив експерт.

Черник підкреслив, що удар по Кримському мосту має й ідеологічний характер. "Бо це міст, направду, колосальний символ путінської Росії і те, що він зазнає ураження,  в російських еліт викликає якийсь надлом", - додав експерт.

Удар по Кримському мосту

Як повідомляв УНІАН,  сьогодні, 17 липня, Кримський міст зазнав ушкоджень - в море впала частина мосту, призначена для проїзду автомобілів, пошкоджено опору.

Про пошкодження залізного полотна не йдеться. На мосту було призупинено рух транспорту, утворилися черги.

Вас також можуть зацікавити новини: