Експерт розкрив, що буде з росіянами на півдні України / фото ua.depositphotos.com

У зв'язку з вибухом на Кримському мосту угруповання російських окупаційних сил на Південному плацдармі в Україні залишається без цілодобового обороту силами і засобами.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Важливим моментом у підриві Кримського мосту є те, що призупиняється постачання матеріально-технічного забезпечення залізницею з Росії, транзитом через Крим на Південний плацдарм", – заявив він.

Відео дня

За його словами, залізничне сполучення для забезпечення окупантами своїх підрозділів було у РФ в пріоритеті.

"Під час вторгнення в Україну, особливо на Сході, вони рухалися, дотримуючись у першу чергу залізниці, а потім вже розкидаючи щупальця вздовж автомобільних доріг. Без залізничного сполучення вони не здатні ефективно забезпечувати свої війська", – заявив Коваленко.

"Сполучення з Росії з Південним плацдармом прямого на зараз – немає. Через Волноваху гнати ешелони взагалі не варіант. Тобто, російські окупаційні війська на півдні опиняються у стані не працюючої повноцінно системи забезпечення, не тільки на рівні передових підрозділів, а глибокого тилу! Скажімо так, дорогі друзі... події приймають прецікавий оборот з таким елементом як – форсаж!"  – додав експерт.

Підрив Кримського мосту 8 жовтня

Раніше Коваленко висловив думку, що до вибуху на Кримському мосту могла призвести недбалість російських військових.

Також експерт зробив висновок, що питання повного знищення Кримського мосту ракетним ударом буде вирішено дуже швидко, всього за пару залпів певного типу засобів ураження.