На Кримському мосту прогримів вибух 8 жовтня / скріншот

До вибуху на Кримському мосту могла призвести недбалість російських військових.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"В'їзд на Кримський міст ретельно контролюється. Там розміщені стаціонарні інспекційно-оглядові радіотехнічні комплекси СТ-6035 Управління відомчої охорони Мінтрансу РФ, які перевіряють машини на наявність вибухових речовин. Те, що ми бачили підрив вантажівки, а не ракети, вже більш ніж очевидно", – зазначив експерт.

Відео дня

"Тобто, вантажівка цілком могла перевозити якісь вибухові матеріали, можливо, навіть боєприпаси разом з детонаторами (що заборонено з техніки безпеки) і вони детонували. Вантажівка, заповнена вибухівкою у такій кількості могла потрапити на Кримський міст тільки після проходження поста, отже, це була вантажівка російських силовиків, і провезення здійснювалося з їхнього відома. Загалом... Це не ми. Це головотяпство!" – додав Коваленко.

Вибух на Кримському мосту 8 жовтня: що відомо

Вранці 8 жовтня в мережі з'явилася інформація, що на залізничній гілці Кримського мосту виникла сильна пожежа.

У РФ заявили, що на Кримському мосту після підриву вантажної машини загорівся залізничний потяг з паливом. У результаті вибух на Кримському мосту призвів до того, що загорілися сім паливних цистерн залізничного складу.

Так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов заявив, що в результаті вибуху на Кримському мосту сталося обвалення двох прольотів автомобільного полотна гілки. У Кремлі при цьому повідомили, що президенту РФ Володимиру Путіну вже доповіли про вибух на Кримському мосту, він створив комісію.