Бен Годжес прокоментував, які наслідки матиме знищення Кримського мосту / колаж УНІАН, фото УНІАН, REUTERS

Знищення незаконно збудованого Кримського мосту стане приниженням для російського диктатора Володимира Путіна і спричинить серйозні проблеми для окупантів. Про це заявив колишній головнокомандувач збройними силами США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес.

"Звісно, зруйнування Керченського мосту – це так чи інакше мало б статися цього року. Я впевнений, що українці оберуть правильний час і умови. Це величезний міст, його буде дуже важко зруйнувати. Українські спецслужби матимуть гарний план, як це зробити, і це стане тим, що нас усіх вразить. Це буде зроблено настільки спритно, що ніхто, включно із росіянами, не чекатиме. Коли це робити, звичайно, вирішувати їм", – наголосив він в інтервʼю "ВВС Україна". 

За його словами, ключовою причиною того, що канлер Німеччини затримує передачу Україні ракет Taurus, є його побоювання щодо того, що Київ використає їх для знищення мосту через Керченську протоку, за що Росія помститься Німеччині ядерною зброєю. Годжес зауважив, що "це дивна логіка".

Відео дня

"Так, звичайно, це буде приниженням для Путіна. Так, це спричинить серйозні логістичні проблеми для Росії, коли цей незаконний міст, який незаконно з’єднує Росію з материком, буде знищено. Але росіяни вже будують іншу залізницю, теж незаконну, яка проходить через окупований Донбас", – уточнив генерал.

Водночас він зауважив, що в разі якщо Україна підірве міст, але не ракетами Taurus, ударів з боку РФ "буде більше", проте ядерну зброю проти нашої країни, на його думку, застосовувати Москва не стане. У цьому звʼязку він наголосив, що німецька логіка у питанні передачі ракет Taurus Україні "не має сенсу". 

"Росіяни бачать, що ми продовжуємо стримувати себе. Нездатність Сполучених Штатів поставити ATACMS з 300-км радіусом дії... Ми не змогли чітко визначити стратегічної мети – ми хочемо перемоги України. У нас немає мети. Це та сама проблема, яка була в нас у Афганістані, В’єтнамі, Кореї. Ми продовжуємо зазнавати невдач, бо не можемо чітко визначити стратегічну мету. І, якщо ви не маєте чіткої мети, то завжди програєте", – констатував він.

Знищення Кримського мосту: інші новини

Незаконно збудований росіянами Кримський міст і надалі буде важливою для Москви транспортною артерією. Водночас для України він залишатиметься ціллю №1, пише Defense Express. 

Своєю чергою глава Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що Україна має потенціал для повного знищення Кримського мосту. Проте він зауважив, що наразі окупанти не використовують цю переправу для перевезення техніки та боєприпасів, оскільки ще відновлюють опори. 

"Коли вони відновлять опори, можливо, потенційно знову почнуть переміщати боєкомплект. Тоді, власне, ми їм вчергове скажемо "Привіт". Усьому свій час, давайте не прискорювати події. Потенціал для його повного знищення у нас, звичайно ж, є", – пояснив він.

Вас також можуть зацікавити новини: