Пропускна здатність Кримського мосту зменшилась в рази / фото t.me/vanek_nikolaev

Кримський міст можна знищити і для цього не доцільно застосовувати ракети. Про це сказав ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі "Espreso.TV".

Він нагадав, що вже були тричі удари по мосту і його логістичні спроможності через пошкодження суттєво знижені.

"Чи можемо ми знищити міст цілком? Все, що побудоване людиною, може бути нею знищено. Але навряд чи це можна робити ракетами. Ракетами ми там зробимо багато дірочок, перфорацію. А ми хочемо хоча б кілька секцій обвалити. Тому тут все таке більше шансів на те, що буде задіяно те, що зайде з моря", - зазначив Дикий.

Відео дня

При цьому наголосив, що попередні удари по мосту, зокрема, по його залізничній частині зменшили спроможності ворога по перевезенню, зокрема, бронетехніки.

"Важку бронетехніку залізницею по мосту вже не возять. Пропускна здатність зменшилась в рази. Тому це компенсують використанням великих десантних кораблів в якості таких собі мега паромів", - додав експерт.

За його словами, при цьому ВДК перевозять бронетехніку в два кінці – на Крим іде "жива , здорова" бронетехніка, а назад вивозиться те, що підбито, але підлягає ремонту.

"Саме тому ми, в першу чергу, б’ємо по двох типах кораблів. Наші морські дрони зараз "випасають" носіїв "Калібрів", як тільки ті мають нахабство вийти з бухти кудись у море, а тим часом на стоянках ми б’ємо саме по великих десантних кораблях і тим самим зменшуємо їх саме логістичні спроможності", - наголосив Дикий.

Удари по окупованому Криму - деталі

Нещодавно в ході операції було уражено два великі десантні кораблі – "Ямал" та "Азов" і , ймовірно, розвідувальний корабель "Іван Хурс". 

Речник Військово-морських сил (ВМС) ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що один з цих ВДК вже стоїть на заводі на ремонті.  За його словами, на сьогодні, з 13 одиниць, які росіяни приготували для того, щоб захопити наше південне узбережжя, в строю залишається лише три одиниці. А щодо безпосередньо кораблів цього проекту зі складу саме ЧФ не залишилося жодної одиниці.

Він розповів, що було уражено будівлю військо-морської бази "Севастополь" та також нанесено вогневе ураження по паливо-мастильним складам. 

Вас також можуть зацікавити новини: