Експерт заявив, коли росіяни можуть підірвати завод "Кримський титан"

Метою буде створення додаткових перешкод українській армії, впевнений оглядач

Ризик підриву хімічного заводу "Кримський титан" буде можливий, коли російські війська почнуть тікати з тимчасово окупованого півострова.

"Щоб загальмувати, але ніяк не зупинити Сили оборони України, вони можуть піти на цей масштабний терористичний акт. Це дозволить їм трохи виграти час, загальмувавши просування української армії", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

При цьому він провів паралель з підривом росіянами Каховської ГЕС:

"З переляку російське командування вже підривало Каховську ГЕС, щоб виключити гіпотетичне форсування Дніпра. На аналогічний військовий злочин з катастрофічними наслідками вони можуть піти, організовуючи втечу з Криму".

Експерт вважає, що одним із завдань міжнародного співтовариства має бути здійснення такого тиску на Москву, щоб вона розуміла, що кожен екологічний злочин їй буде коштувати дуже дорого:

"В іншому випадку, наслідки вибуху розгрібати, як нам, так і Європі".

Загроза підриву заводу "Кримський титан" - детальніше

Нагадаємо, 12 червня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що росіяни готуються здійснити теракт на заводі "Кримський титан" в окупованому Армянську на півночі Криму.

Дещо пізніше у ГУР назвали дії росіян черговим шантажем: "Держава-терорист продовжує терористичні практики. У цьому випадку мова йде поки про шантаж, як і у випадку Запорізької атомної станції".

21 червня начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що ситуація навколо хімічного заводу "Кримський титан" відстежується, це може стати черговим техногенним шантажем з боку російських загарбників.