У ГУР прокоментували мінуваннян заводу "Кримський титан" / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Мінування хімічного заводу "Кримський титан", який розташовано біля тимчасово окупованого Армянська, є черговим шантажем з боку російських загарбників. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Держава-терорист продовжує терористичні практики. У цьому випадку йдеться поки що про шантаж, як і у випадку Запорізької атомної станції. Шантаж, який спрямований на дати сигнал усьому світу, що або "буде так, як ми хочемо", тобто росіяни залишають у себе вкрадені українські території, і тепер давайте терміново домовлятися про припинення війни. Або буде все знищено, затоплено, підірвано тощо. У зв’язку з цим потрібно розуміти, що з терористами немає сенсу вестися на ці провокації й цьому путінському шантажу вже ніхто не вірить і не сприймає його. Ні щодо ядерного шантажу, ні щодо інших його форм", – наголосив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Юсов зауважив, що гарантувати безпеку заводу "Кримський титан", інших обʼєктів та населення на окупованих територіях може лише якнайшвидше їх звільнення і повернення законної української влади на всі землі в межах кордонів 1991 року. 

"Це означає більше допомоги Україні та якнайшвидшу військову поразку, і притягнення до відповідальності воєнних злочинців путінського режиму. Але такі сценарії дійсно рашистами відпрацьовуються, вони можуть бути різними — від виведення підприємства з ладу і знищення його, щоб було неможливо відновити його роботу, до такої техногенної катастрофи внаслідок їхнього теракту. Ми маємо справу з державою-терористом і відпрацьовувати маємо різні сценарії", – додав він.

Мінування заводу "Кримський титан": що відомо

12 червня 2023 року у Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що росіяни готуються до вчинення теракту на хімічному заводі "Кримський титан" в окупованому Армянську на півночі Криму. За даними розвідників, росіяни почали підготовку до евакуації як представників так званої "адміністрації", так і місцевого населення.

Крім того, зазначається, що ворог вже закладає на території хімічного заводу та біля нього вибухівку. У ГУР наголосили, що на холодильному обладнанні цього підприємства використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.

Вас також можуть зацікавити новини: