Гіркін закликав повісити Путіна і його не заарештували, заявив Піонтковський / фото УНІАН

Критику президента РФ Володимира Путіна через розв'язану війну проти України підтримують у Кремлі.

Таку думку висловив російський публіцист Андрій Піонтковський.

"Всі найбільш помітні прояви критики Путіна виходять з ультрафашистської так званої партії. Ці люди критикують Путіна за те, що він недостатній фашист, що він не готовий застосувати ядерну зброю, не оголошує мобілізацію і так далі. Ця група не користується великою популярністю у суспільства, але вони чутні, тому що їхні голоси підтримуються частиною верхівки, деякими вежами Кремля", – заявив він.

При цьому Піонтковський відніс до них терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна:

"Ось Гіркін досі ж не заарештований, хоча в останніх своїх стрімах він закликав повісити Путіна".

Що стосується загальної ситуації у РФ, то публіцист заявив, що офіційній соціології він не вірить, і озвучив своє "робоче уявлення":

"Мені здається, що 15% російського суспільства дійсно принципові противники війни, приблизно 10% – дотримуються ультрафашистських поглядів і критикують. Це 25%... Решта 75% – мовчазна більшість. Ну, якій загалом байдуже і до війни, і до Путіна".

"Це не найкраща соціологічна розкладка для Путіна, навпаки, вона для нього дуже тривожна, і з кожною новою поразкою у війні його позиції всередині влади послаблюватимуться", – додав Піонтковський.

Він також висловив упевненість, що Путін не стане оголошувати мобілізацію в Росії:

"Путін не просто проти мобілізації, він відчайдушно її боїться з двох причин. По-перше, він розуміє, що вона провалиться. Вони (росіяни) будуть саботувати... По-друге, Путін розуміє, що частково мобілізація провалиться, але комусь вони встигнуть роздати зброю... Підуть діти знедолених... а давати цим людям зброю дуже небезпечно".

Раніше Піонтковський заявляв, що розпад Росії вже почався.

Вас також можуть зацікавити новини: