Зеленський звернувся до українців / скріншот

Президент України Володимир Зеленський, говорячи про сьогоднішню атаку російських окупантів по Україні, наголошує, що ми обов’язково відповімо їм на кожен удар. У своєму вечірньому відеозверненні він зауважив, що наразі в різних містах України триває рятувальна операція.

"Де були влучання російських ракет, падіння уламків. Найбільш масована атака від цих покидьків - майже 160 ракет і дронів. Наші воїни збили більшість з них - різні типи ракет, "Шахеди", - сказав Зеленський.

Він додав, що мішені вже для Росії звичні: понад 100 приватних будинків зруйновані або пошкоджені, 45 багатоповерхівок, школи, дві церкви, лікарні, пологовий будинок, багато торговельних та складських приміщень.

"Станом на цей час 29 людей загинули. Мої щирі співчуття всім рідним та близьким. Понад 150 людей поранені - усім надано необхідну допомогу. Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя, Сміла, Харківщина, Сумщина, Хмельниччина, наша Житомирщина", - сказав глава держави.

Президент підкреслив: "Обов’язково відповімо російським терористам на кожен удар. Терор ніколи не виграє у людей".

Зеленський також розповів, що понад 600 рятувальників залучені до допомоги, розбору завалів.

"Багато техніки. Робота триватиме цілодобово. Я хочу подякувати всім, хто залучений, усім, хто підтримує людей. Особливо хлопцям-рятувальникам ДСНС України", - сказав він і подякував також працівникам Національної поліції України, які сьогодні особливо проявили себе.

Зеленський наголосив на тому, що важливо, аби світ відреагував на цей черговий прояв терору.

"Багато лідерів сьогодні вже заявили про підтримку України та українців, і я вдячний кожному. Особливо тим, хто допоміг нашій державі з ППО", - зауважив президент.

Він також зазначив, що українські воїни протиповітряної оборони сьогодні зробили багато.

"Враховуючи, що російські терористи спеціально старались обійти наш захист. Ми продовжимо посилювати нашу ППО і працювати над тим, щоб повернути війну назад до цих покидьків, - додому, у Росію, звідки вона й прийшла", - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, вночі та вранці 29 грудня російські окупанти здійснили масовану атаку по території України, застосувавши 158 засобів повітряного нападу - ударні безпілотники та ракети різного типу.

Силам протиповітряної оборони України вдалося збити 114 цілей - 87 крилатих ракет Х-101, Х-555, Х-55, а також 27 ударних безпілотників Shahed-136/131.

Влучання були зафіксовані у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі та інших містах.

Увечері міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що відомо вже про 30 загиблих та понад 160 поранених людей унаслідок масованого удару Росії по території України.

Вас також можуть зацікавити новини: