Україна отримає танки Leopard 2 / фото ua.depositphotos.com

Загальна кількість західних танків у Збройних сил України (ЗСУ) може досягти 300 одиниць. Саме тому заяви Данії та Нідерландів про те, що вони не постачатимуть Україні німецькі танки Leopard 2, некритичні.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, він не виключає і того, що позиція Данії та Нідерландів може змінитися через деякий час.

На думку експерта, Україна може отримати до 2-х бригад Leopard 2. До того ж, Коваленко нагадав, що крім німецьких танків Україні передадуть не менше 14 одиниць Challenger 2, до півсотні M1 Abrams і, можливо, роту Leclerc.

Відео дня

"У Нідерландів немає безпосередньо їхніх власних Leopard 2, а є 18 танків, орендованих у Німеччині. У Данії в складі армії 44 сучасних танка Leopard 2 A7. Ну і власне, ось такий потенціал. Велика втрата? Я б так не сказав, адже гарантовано ми отримаємо сотню, і не одну", - зробив висновок експерт.

Також варто відзначити, що прес-секретар уряду Нідерландів Саша Лувхофф вже пояснила ситуацію, що виникла, саме тим, що країна орендує Leopard 2 у Німеччини:

"Ми не відмовлялися від постачання танків Києву, ми орендуємо їх у Німеччині, а там вирішили, що у ЗСУ піде інший батальйон. Якби Німеччина вирішила відправити танки з нашого двонаціонального батальйону, ми б не заперечували проти цього. Ми також не будемо проти, якщо вони вирішать відправити їх пізніше".

Дві країни відмовилися передавати танки Leopard Україні - що повідомлялося

Раніше видання WELT повідомило, що Нідерланди і Данія відмовилися передавати Україні німецькі танки Leopard 2.

"Очевидно, в якості компенсації за вихід з коаліції Leopard 2 Нідерланди і Данія вносять фінансовий внесок у ремонт 100 танків Leopard 1 на промислових складах Німеччини", - зазначило видання.