Росія давно масовано не обстрілювала ракетами Україну / фото Міністерство оборони РФ

Росія вже три тижні не завдає масованих ракетних ударів по Україні. Це може бути викликано кількома причинами.

Свою думку з цього приводу висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, зазначивши, що боєкомплект у російських військ був накопичений ще до 24 лютого, і станом на 1 березня у РФ може бути приготовлено від 60 до 105 ракет для удару.

"Я не схильний вірити в те, що ракети у російських окупантів закінчилися. У них виробництво як було, так і є... На мій погляд, ця пауза може бути викликана або накопиченням максимально можливого боєкомплекту для нанесення максимально руйнівного ефекту з можливих, або підготовкою до вже іншої "СВО", яку необхідно буде підтримати нанесенням ракетних ударів... Наприклад, проти Молдови", - вважає експерт.

На думку Коваленка, якщо найближчим часом по Україні так і не буде масованого ракетного удару, то це означає, що Росія готується до нападу на Молдову.

Росія готує ракетний удар - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 1 березня Чорному морі російські війська знову збільшили кількість ракетоносіїв до п'яти. Загальний залп становить 32 ракети типу "Калібр".

Як заявив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, в цілому за місяць Росія виробляє 20-22 ракети типу "Калібр" і 15-20 ракет типу "Х-101".