Коли Україні загрожує новий масований обстріл з боку РФ: полковник ЗСУ назвав терміни

Росіяни можуть змінити маршрути ракетоносців, вважає експерт.

Російські окупанти можуть зробити новий масований обстріл України на початку наступного тижня.

Противник готується до хвилі масованої атаки близько двох тижнів, розповів військовий льотчик-інструктор, полковником запасу Збройних сил України Роман Світан "24 каналу".

"...Тому, якщо вона (масована атака Росії - Ред.) і буде, то, я думаю, на початку наступного тижня, не раніше", - попередив експерт.

Полковник додав, що разом з ракетами супротивник може запустити іранські дрони "Шахед". Військовий льотчик підкреслив, що "ми по "Шахедах" працюємо до 100%, по ракетах - 80-85%".

"...є вже певні логістичні проблеми у росіян після ударів по "Енгельсу", по "Дягілєво", і вони прекрасно розуміють, що ми будемо відстежувати рух носіїв (ракет - Ред.)... до Уралу, як мінімум,... тому вони будуть... зараз, швидше за все, змінювати маршрути польотів самих ракетоносців, ну, і ракет, в тому числі... зміна маршрутів... може затягнути час підготовки (удару - Ред.)", - пояснив експерт.

Нагадаємо, 5 грудня стало відомо, що на російській авіабазі "Енгельс" в Саратовській області і на авіабазі "Дягілєво" біля Рязані були вибухи. Пізніше з'явилася інформація, що на базі "Енгельс" пошкоджено два бомбардувальники Ту-95, а на авіабазі "Дягілєво" унаслідок вибуху бензовоза загинули три людини.

Масовані обстріли України Росією - що потрібно знати

Раніше російські загарбники не раз атакували Україну ракетами і дронами. Вороги 5 грудня здійснили восьму за рахунком масовану атаку на українські об'єкти критичної інфраструктури. Загарбники цього дня запустили понад 70 ракет, 61 з них знищено захисниками України.

"Прильоти" є в низці областей - Київській, Вінницькій та Одеській, пошкоджено об'єкти енергосистеми

Вранці 14 грудня загарбники запустили по Україні дрони-камікадзе. У Києві та області ліквідовано 13 з 13 ворожих дронів, пошкоджено п'ять будинків.

Раніше в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України попередили, що у ворогів є ракети ще на три-п'ять хвиль масованих атак.

Вас також можуть зацікавити новини: