Олександр Коваленко прокоментував ракетний обстріл України росіянами / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Російські загарбники під час удару по Україні в четвер-п'ятницю, 28-29 грудня, застосували тактику, про яку не раз попереджали - використали змішану номенклатуру засобів ураження.

Супротивники підв'язали наліт дронів-камікадзе Shahed-131/136 до ракетних ударів, запустивши безпілотники не з 18:00 до 20:00, як це робили протягом останніх місяців, а після 22:00, поділився думкою в Telegram військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його словами, це дозволило ворогу частково синхронізувати присутність в українському повітряному просторі різних типів об'єктів.

"Попередні висновки. Російські окупанти застосували саме ту тактику, про яку неодноразово попереджали - змішана номенклатура засобів ураження... Така тактика дозволяє не лише підвищити кількість потенційно небезпечних об'єктів у ПП, а й розосередити увагу ППО, як на їх кількість, різні траєкторії польоту, так і на відпрацювання різних алгоритмів протидії", - підкреслив експерт.

Відео дня

Масований ракетний удар Росії по Україні - сьогодні це варто знати

У ніч на 29 грудня супротивник атакував українську державу дронами, а потім залучив до атаки стратегічні бомбардувальники Ту-95. Можливо, противники запустили ракети Х-22, Х-555 і Х-101. Крім того, повідомлялося, що загарбники використовували зенітно-ракетні комплекси С-300 та запускали "Кинджали".

У низці міст України є руйнування та жертви. Зокрема, стало відомо, що у Києві загинули дві людини. Також дві жертви є в Одесі, а в Дніпрі через росіян загинули п'ять осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: