Олександр Коваленко розповів про особливості нічної ворожої атаки дронами / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські дрони-вбивці у ніч на неділю, 11 лютого, масовано атакували Україну, більшість ворожих повітряних цілей ліквідували наші воїни, проте їх перехоплення було непростим завданням.

Безпілотники РФ "постійно змінювали траєкторію польоту, слідували маршрутами, які складали складнощі для мобільних груп перехоплення, намагалися уникати районів, де були присутні системи ППО (протиповітряної оборони, - Ред.)", поділився військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в Telegram.

За словами експерта, це вказує на те, що перед плануванням атак противник аналізує розвідувальну інформацію про те, де можуть розміщуватися засоби ППО України, "не без допомоги джерел з місць", і намагається обходити ґрунтові дороги і траси, щоб дрони було максимально складно перехоплювати мобільним групам.

Відео дня

Триває повномасштабна російсько-українська війна - новини, які варто прочитати

У ніч на 11 лютого загарбники запустили по українській землі 45 безпілотників, і нашим захисникам вдалося ліквідувати 40 з них. Ворог використовував безпілотники типу Shahed-136/131, вони були запущені з поки ще підконтрольного Росії Криму - з мису Чауда й Балаклави.

Українські воїни ліквідували "Шахеди" на території Одеської, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Вінницької та Київської областей.

Варто зазначити, що захисники України вже знищили дуже багато дронів, запущених росіянами. З початку повномасштабного вторгнення станом на 11 лютого ліквідовано 7 257 ворожих безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: