Тіла направллять на судово-медичну експертизу/ фото Нацполіція

У виявленому місці масового поховання в Борівському районі Харківщини знайдено щонайменше 17 тіл людей – цивільних та військових.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Національної поліції України.

"За попередніми даними, в могилі поховано щонайменше 17 людей – цивільних та військових ЗСУ. Три тіла військовослужбовців слідчі вилучили у перший день роботи", - розповіли у поліції.

Відео дня

Зазначається, що про масове поховання повідомили жителі села Копанки.

"Жителі розповіли слідству, що окупанти збирали тіла загиблих по всьому району. 13 квітня привезли на двох вантажівках, екскаватором вирили яму глибиною до 3 метрів і всі тіла скинули туди. Потім місце поховання зрівняли танками", - йдеться у повідомленні.

Заступник начальника Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Дмитро Сойма заявив, що, за словами місцевих жителів, українські військові загинули в бою.

"Росіяни не поставили жодної позначки на могилі і не давали це зробити селянам. Лише на Великдень дозволили людям прийти на кладовище. Люди знайшли три хрести, і у такий спосіб позначили периметр могили, прибрали бур'яни", - сказав він.

Усі вилучені тіла будуть направлені на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті.

фото Нацполіція
фото Нацполіція

Масові захоронення на Харківщині 

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня начальник СУ ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов заявив, що на деокупованій частині Харківської області виявили тіла 534 вбитих росіянами цивільних, це з урахуванням масового захоронення в місті Ізюм, де було вилучено 447 тіл.

Пізніше міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що на деокупованій території Харківщини вже фактично ексгумували понад 600 тіл загиблих, але їх не одразу вдається ідентифікувати.

26 жовтня у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили, що на щойно звільнених від російських окупантів територіях України ексгумували близько тисячі тіл загиблих. Серед них є мирні мешканці та діти.

Вас також можуть зацікавити новини: