Олександр Коваленко попередив про серйозну загрозу щодо мобілізаційних заходів / колаж з фото УНІАН та скріншоту

В Україні триває мобілізація 2024, але небезпечно відразу взяти до лав наших Сил оборони від 450 до 500 тисяч осіб.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів під час в інтерв'ю Radio NV, що "жодна мобілізаційна система не витримає такого навантаження". За його словами, коли у РФ у 2022 році проводили "часткову мобілізацію", то щомісяця брали до лав окупаційної армії 100 тисяч осіб, і "це був колапс".

На думку співбесідники, в українські війська реально упродовж місяця брати від 40 до 50 тисяч громадян. Коваленко підкреслив, що необхідно все зробили правильно, щоб базова підготовка новобранців тривала три місяці, а потім ще місяць вони мають проходити підготовку в умовах, наближених до реальних бойових дій.

Відео дня

"…відкладення розгляду законопроекту (про мобілізацію, - Ред.) на лютий означає, що мобілізація почнеться не раніше березня, а перша ротація відбудеться наприкінці літа - початку осені", - вважає експерт.

Важливі новини - мобілізація сьогодні у центрі уваги

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський повідомив, що військові попросили про додаткову мобілізацію до 500 тисяч українців. Потім Кабмін подав у парламент законопроект про посилення мобілізації, але у ньому знайшли багато "ляпів", і сам уряд документ відкликав.

Пізніше стало відомо, що Міноборони вже розробило нову редакцію законопроекту про мобілізацію. Зеленський наприкінці січня сказав, що мобілізація в Україні потрібна, оскільки необхідно замінити на фронті людей, які воюють там проти росіян з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: