Мер Бучі розповів, скільки людей окупанти вбили в місті \ фото УНІАН

За даними мера Буча Анатолія Федорука, російські військові під час окупації міста розстріляли, щонайменше, 320 мирних жителів.

Про це він розповів BBC. Федорук зазначив, що особисто був свідком розстрілу кількох людей московськими військами.

"Я сам бачив кілька епізодів. Три цивільних машини намагалися евакуюватися в бік Києва, але їх по-звірячому розстріляли. Там була вагітна жінка, чоловік якої кричав і просив не стріляти в неї, але вони по-звірячому застрелили", - розповів Федорук.

За його словами, російські війська під час окупації Бучі "полювали" на місцевих політиків. 

Мер міста закликав міністра закордонних справ РФ Сергія Лврова, який заперечує військові злочини в Україні, "приїхати в Бучу і побачити тіла загиблих людей і подивитися в очі їх сім'ям, матерям, чоловікам, дітям, які стали сиротами".

Як повідомляв УНІАН, аналіз супутникових знімків підтвердив, що вбивства мирних жителів у Бучі відбувалися до виходу російських військ з Київщини.

Вбивства в Бучі

Після звільнення Бучі на Київщині почали з'являтися численні фото і відео, що демонструють звірства російських окупантів. Зокрема, на кадрах можна побачити тіла загиблих мирних жителів, які лежать на вулицях Бучі. У деяких пов'язані руки і вогнепальні поранення в голову. 

Міністерство оборони Росії заперечувало свою причетність до жорстоких вбивств і тортур жителів Бучі. Мовляв, тіла були нещодавно викинуті на вулиці - після того, як всі російські підрозділи повністю пішли з Бучі, приблизно 30 березня.

Росія вимагала зібрати екстрену нараду Ради Безпеки ООН щодо "провокацій українських радикалів" у Бучі 4 квітня, але отримала відмову. 

Вас також можуть зацікавити новини: