Жданов відповів, чи здатні Міг-29 збивати ракети Х-22 / фото getty images

Винищувачі МіГ-29 навіть завдяки доплерівському радару не здатні самостійно переховлювати та збивати надзвукові крилаті ракети Х-22.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, додавши, що цей літак не призначений і для роботи в єдиній системі управління вогнем протиракетних систем:

"Його потрібно туди інтегрувати. Для цього необхідно відповідне обладнання та програмне забезпечення, плюс модернізація самого літака і його бортової авіоніки для того, щоб вона працювала в комплексі".

Відео дня

За словами експерта, Міг-29 дійсно здатний засікти такі ракети, як Х-22, але через малу дальність дії доплерівського радара часу на її знищення у нього не буде зовсім: "Це марно".

"Для цього є винищувачі-перехоплювачі, як МіГ-31. І F-16 може працювати у спарингу з комплексом Patriot. І комплекс може наводити винищувач на ракету, і літаки можуть передавати дані про курс руху ракети і її параметри для того, щоб її могла збити протиракетна система", - додав Жданов.

Російські ракети Х-22 - що повідомлялося

Як відомо, саме ракетою Х-22 Росія вдарила по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня, через що загинуло понад 40 людей.

Раніше у повітряних силах ЗСУ припустили, чи зможуть американські зенітні ракетні комплекси Patriot збивати надзвукові ракети Х-22.

Також військовий експерт Олександр Коваленко пояснив, чому українська ППО на сьогоднішній день не здатна знищувати Х-22.

Вас також можуть зацікавити новини: