МіГ-29 не здатний збивати ракети С-300 і С-400 / фото УНІАН, Олександр Синиця

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи можуть винищувачі МіГ-29 і Су-27 збивати ракети російських зенітних ракетних комплексів С-300 та С-400.

"Ні, не можуть, тому що ракети комплексів С-300 і С-400 - надзвукові. Літак повинен бути в районі ймовірного прольоту ракети, перебувати на надзвуковій швидкості, щоб наздогнати і перехопити. Зрозумійте, це просто неймовірно, яка кількість літаків треба для того, щоб забезпечити цілодобову їхню присутність у повітрі. Або кожен раз піднімати авіацію в момент застосування цих ракет", - заявив він.

За його словами, Міг-29 та Су-27 - не ті модифікації літаків, які сьогодні можуть настільки добре "бачити небо": "Вони повітряний бій ведуть насилу".

Відео дня

При цьому Жданов додав, що американські винищувачі F-16 цілком могли б впоратися з таким завданням:

"У F-16 посилений радар, він може працювати в комплексі з протиракетними системами - Patriot та SAMP/T (Mamba)".

Американські винищувачі F-16 - чи отримає Україна літаки

Як писав УНІАН, Україна обов'язково отримає американські винищувачі четвертого покоління F-16, заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Хоча напередодні президент США Джо Байден пояснив, чому Вашингтон не постачатиме Україні винищувачі F-16. На його думку, літаки повинні залишитися в країні.