Міністр оборони Німеччини вважає "абсолютно нормальними" операції ЗСУ на території РФ

Як приклад Борис Пісторіус назвав блокування шляхів постачання.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає "абсолютно нормальними" певні операції ВСУ на території Росії. Вони можуть бути потрібні для захисту від агресії. А як приклад чиновник навів блокування шляхів постачання.

Такою думкою Пісторіус поділився в ефірі на телеканалі ZDF. На думку голови Міноборони Німеччини, "абсолютно нормально", що в такій війні "атакований також переміщається на ворожу територію, наприклад, для блокування шляхів постачання".

"До тих пір, поки не будуть атаковані міста, цивільні особи, цивільні райони, вам доведеться з цим змиритися. Не із задоволенням, але це частина цього [українських операцій], наприклад, щоб перекрити шляхи постачання", — додав Пісторіус.

Окремо Міністр оборони висловився про забезпечення армії окупантів. Німеччина знає, що Росія відправляє на фронт розконсервовану техніку старих зразків, яка іноді знаходиться в "жалюгідному стані". Сюди відносяться і стародавні танки 50-х, 60-х років минулого століття.

Операції України в Росії: що відомо

Заступник голови ГУР МО Вадим Скібіцький наприкінці січня вперше опосередковано підтвердив, що Україна причетна до вибухів на російських аеродромах в Енгельсі та Рязані.

ВСУ на початку квітня показали удари по військах окупантів біля села Цапівка Бєлгородської області. Ворожий підрозділ розташовувався в лісосмузі на дистанції 1,3 кілометра від кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: