Експерт розкритикував ідею щодо офіційного "відкупу" від мобілізації / колаж з фото "УП" та УНІАН (Максим Поліщук)

Мобілізація в Україні 2024 триває, і з'явилася інформація, що в нашій країні хочуть дозволити бронювати чоловіків, які платять високі податки. Політолог Ігор Рейтерович вважає, що така ініціатива з соціальної точки зору "має дуже поганий вигляд".

Через таку ініціативу українське суспільство може розділитися, поділився думку експерт в ефірі Radio NV. "З точки зору рівності, є дуже багато питань. Я не бачив серйозних, позитивних аргументів на користь цієї ідеї", - сказав співрозмовник. Політолог додав, що, якщо подивитися на фінансовий критерій, який нібито пропонують для бронювання, то під нього підпадають люди, що мають відношення до банківської сфери.

"...Це торкнеться досить обмеженої кількості людей. Виходить, що це для невеликої групи людей, обраних, може бути створений легальний механізм, який їм дозволить, наприклад, не бути мобілізованими", - підкреслив Рейтерович.

Відео дня

На його думку, тому ця ідея, "швидше за все, помре, не народившись". "Побачать реакцію суспільства, і будуть придумувати якийсь інший варіант", - заявив експерт.

Раніше екс-перший заступник міністра розвитку економіки Павло Кухта розповів, що обговорюється норма про встановлення фінансової межі для бронювання військовозобов'язаних. За його словами, влада пропонує встановити мінімальну межу сплати податків у розмірі 6 тисяч гривень на місяць, а для цього оклад людини повинен становити приблизно 33 400 грн.

У центрі уваги важливий законопроект - мобілізація може стати жорсткішою

Наприкінці грудня уряд вніс до парламенту проект закону, в якому було прописані запровадження деяких змін у процесі мобілізації в нашій країні. Зокрема, пропонується знизити призовний вік з 27 до 25 років.

3 січня нардеп Олексій Гончаренко подав до Ради оновлений законопроект про мобілізацію. У проекті закону, в тому числі є пропозиція давати відстрочку не на шість, а на 12 місяців.

Прес-офіцер Третьої окремої штурмової бригади Сухопутних військ української армії Олександр Бородін підкреслював, що мобілізація в нашій країні потрібна, оскільки Збройним силам необхідні люди. За його словами, деякі громадяни забули, що йде війна за виживання.

Вас також можуть зацікавити новини: