Олександр Бородін висловився про мобілізацію в Україні / колаж УНІАН з фото facebook.com/43oabr та скріншоту

Мобілізація в Україні 2023 необхідна, оскільки нашій армії потрібні люди.

Українці, напевно, забули, навіщо ця війна з РФ, - що ми боремося за виживання, розповів прес-офіцер Третьої окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Бородін в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я знаю, що армії потрібні люди, що люди забули, нащо ця війна, і який вибір стоїть у нас. Люди про це забули. Люди, напевно, забули, що більшість, ну, я думаю, більшість армії - це вчорашні цивільні люди. Я думаю, що більшість - це добровольці чи мобілізовані…", - зазначив він.

Відео дня

Співбесідник підкреслив, що "армія за фактом - народна, тому і війна власне така - за виживання". "…це люди трошки забули. І це справа не втому навіть, що донатів менше чи щось таке, - це погано, але річ у тому, що коли суспільство не може працювати з реальністю і приймати її - воно не бере на себе відповідальність", - додав Бородін.

В Україні триває мобілізація - новини, які сьогодні варто прочитати

В Україні після повномасштабного вторгнення РФ розпочалася мобілізація. Спершу було дуже багато добровольців, які хотіли воювати з росіянами. 

Пізніше ситуація змінилася - наприкінці листопада 2023 року секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомив, що "пішов провал" мобілізаційних заходів.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що військові хочуть додатково мобілізувати до 500 тисяч українців. Зокрема, нові сили необхідні для проведення ротації.

Кабінет міністрів наприкінці грудня вніс у Верховну Раду законопроект про удосконалення мобілізаційних заходів. В документі, у тому числі є пропозиція знизити призовний вік до 25 років (зараз - 27).

Вас також можуть зацікавити новини: