Фахівець розповів про мобілізацію засуджених / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Військовий юрист Тарас Боровський в ефірі Новини Live прокоментував законопроект №11079-1 про можливість добровільної мобілізації українських в'язнів. 

"Я не проти мобілізації ув'язнених. Однак, я не думаю, що вона має бути примусовою. Вона може бути лише за бажанням відповідного засудженого, який відбуває покарання", – сказав Боровський. 

Крім того, він зазначив, що поява в рядах захисників засуджених навряд сильно погіршить морально-психологічний стан підрозділів. Також юрист прокоментував можливість отримати помилування ув'язненим після закінчення служби. 

Відео дня

"Вважаю, що помилування в цьому разі допустиме лише за відповідним розробленим алгоритмом — якщо засудженому залишилося відбувати покарання невеликий термін увʼязнення. Якщо ж цей термін — понад 10 років, то точно про помилування тут не йдеться", – сказав юрист. 

Мобілізація в Україні: що треба знати

16 квітня президент Володимир Зеленський підписав новий закон про мобілізацію. Він набере чинності 18 травня.

Новий закон передбачає низку нових обмежень для військовозобов'язаних, а також компенсації для військовослужбовців.

За словами нардепки Ірини Фріз, ще одна категорія військовозобов'язаних може втратити відстрочку від мобілізації. Йдеться про людей, які мають троє і більше дітей молодше 18 років.

Вас також можуть зацікавити новини: