Українським військовим потрібні свіжі сили, зазначив Ігор Романенко / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Мобілізація в Україні має бути покращена, і про демобілізацію зараз не час говорити.

На фронті військовим все одно, хто і як ухвалить необхідний закон, поділився думкою генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Ігор Романенко з "Телеграфом". За словами співрозмовника, воїнам "потрібно, щоб було поповнення, щоб прийшли свіжі сили".

Офіцер вважає, що "зараз точно не час говорити про демобілізацію, і так нестача людей". "Запитайте у командирів взводів, рот і батальйонів - до чого призведе демобілізація, запущена в таких умовах. Відповідь вас не порадує", - заявив Романенко.

Відео дня

Триває війна - Україна потребує мобілізації: що потрібно знати

У грудні президент Володимир Зеленський заявив, що військові просять мобілізувати ще до 500 тисяч громадян України. Пізніше до Верховної Ради Кабінет міністрів подав законопроект про мобілізацію, в якому передбачалося посилення мобілізаційних заходів. Потім стало відомо, що в документі є багато спірних моментів.

11 січня повідомлялося, що уряд проголосував за відкликання законопроекту. У цей же день з'явилася інформація, що Міністерство оборони України підготувало нову редакцію проекту закону про мобілізацію.

Ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий попереджав, що якщо громадяни нашої країни в тилу не зрозуміють, що мобілізація необхідна, то наша Батьківщина може зникнути.

Довідка УНІАН. Демобілізація - це переведення армії та економіки країни в мирне становище з військового. Крім того, демобілізацією називають розпуск збройних сил у мирний час.

Вас також можуть зацікавити новини: