Євген Дикий попередив, що у разі зриву мобілізації Україна може зникнути / колаж УНІАН з фото "УП" та скріншоту

У центрі уваги мобілізація 2024 - Україна може швидко зникнути, якщо люди в тилу не зрозуміють, що мобілізаційні заходи необхідні.

Однозначно те, що на фронт потрібно відправляти не всіх громадян, які були мобілізовані, розповів колишній командир роти батальйону "Айдар", ветеран російсько-української війни Євген Дикий під час ефіру "Громадського радіо".

Співбесідник підкреслив, що Збройні сили є величезним механізмом, і далеко не вся армія - це воїни на "нулі". За словами ветерана, "айсберг" - це люди, які у тилу роблять свою роботу, а бійця на "нулі" - його верхівка.

Відео дня

"Якщо люди не зрозуміють, що мобілізація потрібна не армії, а власне тиловому суспільству, то закон щодо мобілізації може не спрацювати. Тоді, я думаю, це буде один з останніх законів, ухвалених в історії України, бо ця держава припинить своє існування у відносно короткій перспективі...", - попередив екс-командир роти батальйону "Айдар".

У центрі уваги урядовий законопроект - мобілізація може бути посилена

4 січня на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки вперше обговорили проект закону, поданий Кабміном, в якому прописано посилення мобілізації. Журналісти дізналися, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступив проти того, щоб лави українських воїнів поповнили люди, які ув’язнені чи судимі.

Раніше президент Володимир Зеленський говорив, що військові запропонували мобілізувати додатково 450-500 тисяч українців. Згодом Євген Дикий говорив, що 500 тис. мобілізованих - це лише мінімальний показник. Ветеран зазначив, що "ми не можемо воювати меншою кількістю бійців, аніж у нашого ворога".

Вас також можуть зацікавити новини: