Командир-розвідник прокомиентував питання мобілізації жінок / фото УНІАН, Микола Лазаренко

Українські жінки не повинні тягнути на собі тягар війни. Воювати мають чоловіки. Про це в інтерв’ю "Українській правді" заявив командир розвідувального взводу 28 ОмБР Валід Ю.

"Я не хочу, щоб українська жіночність пішла шукати нашу чоловічу мужність там. Я не хочу, щоб жінки були в армії. Для мене це показник того, що чоловіки не справляються. А якщо ми не справляємося, то це вже ганьба, я вважаю. Це одне", – вказав військовий.

Також він зазначив, що в суспільстві немає запиту на мужність, і це велика проблема. Жінки не хочуть відпускати чоловіків до ТЦК, але немає такого, щоб дівчата пишалися хлопцями, які служать.

Відео дня

За його словами, якщо жінка хоче служити, то можна бути медиком, але не бойовим. Посад вистачає в тилових службах, є медроти. Такі медики не сидять в окопах, вони працюють з хворими, які є в бригаді або батальйоні.

"Жінка може бути пілотом дрона, це ж нескладно. Але я не прихильник того, щоб жінки тягнули на собі ось цей тягар війни. Щоб ви не думали, що це якийсь сексизм чи що, це просто моє природне бажання чоловіка, що жінку треба захищати, якось так", – додав командир взводу.

Питання мобілізації жінок

Наприкінці минулого року народний депутат Мар'яна Безугла повідомила, що Рада готує законопроект, згідно з яким зміниться мобілізація та її правила. За її словами, якщо законопроект ухвалять, то жінки стають на військовий облік.

Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише жоден закон, ухвалений Верховною Радою, якщо там буде передбачена мобілізація жінок.

Ветеран АТО, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий вважає, що наразі з військової точки зору потреби у масштабній мобілізації жінок немає. Жінки, які виявляють бажання проходити службу, мають таку можливість. Проте потреби в оголошенні примусової мобілізації жінок чи обмеженні їх виїзду за кордон немає.

Вас також можуть зацікавити новини: