Євген Дикий пояснив, чи є потреба в оголошенні мобілізації жінок / фото Генштаб ЗСУ

Наразі з військової точки зору потреби у масштабній мобілізації жінок немає. Про це заявив ветеран АТО, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий.

В ефірі телеканалу "Київ24" він наголосив, що жінки мають право служити. Однак примусова мобілізація жінок нічого не дасть армії.

"Ми усією країною це серйозно обговорюємо, ніби є якийсь законопроєкт. Від жодної людини в армії я таких пропозицій не чув. З військової точки зору потреби у мобілізації жінок жодної немає", – наголосив він. 

Відео дня

Водночас Дикий зауважив, що жінки, які виявляють бажання проходити службу, мають таку можливість. Проте потреби в оголошенні примусової мобілізації жінок чи обмеженні їх виїзду за кордон немає.

"Якби хтось серйозно пропонував примусову мобілізацію жінок, це деморалізувало б дуже багато бійців на фронті, а користі з цього не було б жодної", – констатував він. 

Мобілізація в Україні

Вже кілька тижнів в Україні точаться розмови про мобілізацію жінок. Водночас президент України Володимир Зеленський запевнив, що не підпише такий закон у разі його ухвалення Верховною Радою.

Водночас військові запропонували Зеленському домобілізувати 450-500 тисяч осіб. Ветеран АТО Євген Дикий каже, що реалізувати цю мету варто упродовж 3-4 місяців, а не розтягувати на рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: