Зеленський: Я не підпишу закон про мобілізацію жінок

Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон у випадку його ухвалення Верховною Радою, якщо там буде передбачена мобілізація жінок.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив під час підсумкової прес-конференції. Водночас, за його словами, якщо в законі будуть правильні аргументи стосовно мобілізації чоловіків, молодших 27 років, то він цю ініціативу підтримає.

"Жінок - ні, не підпишу. Стосовно 25 років, якщо всі аргументи будуть викладені (на сьогодні я бачу, з чим це потрібно), то з цим погоджусь", - сказав глава держави.

Відео дня

Інші заяви про мобілізацію

Як повідомляв УНІАН, Зеленський наголосив, що якщо йдеться про додаткові мобілізаційні сили, потрібно знайти "демобілізаційні процеси".

"Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони (військові – УНІАН) звернулися щодо захисту нашої держави і потенційних контрнаступальних дій, щодо дефіциту. І їхній погляд був на Ставці, що вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей. Це дуже серйозна цифра", - зазначив Зеленський, відповідаючи на запитання щодо того, чи представили йому вже комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: