В Україні, чоловіки віком 30 мінус найбільше ухиляється взагалі від військового обліку / колаж УНІАН, фото УНІАН

Екс-командир взводу батальйону "Айдар", ветеран війни України проти РФ Євген Дикий заявив, що ідеальний солдат за віком має 25-35 років, оскільки це люди, які достатньо здорові психологічно та ще здорові фізично.  

"Ідеальний солдат, з моєї точки зору, це чоловік біля 30 років. "Вилка" за віком становить 25-35 років. Це вже люди, які достатньо здорові психологічно але ще здорові фізично. Це власне ідеальний боєць", - зазначив він в ефірі телемарафону.

Дикий підкреслив, що Україні треба забезпечити призов цієї вікової категорії, але він поки не бачить, що цьому сприяє. 

Відео дня

"Формальне зменшення призовного віку з 27 до 25 років ну вибачте це смішно. Якби в нас вже воювали всі чоловіки 27-30 років, то тоді зменшення до 25 років якось би впливало. Але в нас інша ситуація. В нас саме вікова категорія в 30 мінус найбільше ухиляється взагалі від військового обліку й від служби у війську. Тобто щось потрібно робити саме з ухиленням. А, на  жаль, те, що я поки бачу в законопроекті з ухиленням взагалі не бореться", - сказав експерт. 

Законопроект про мобілізацію - головні новини

7 лютого Верховна Рада проголосувала в першому читанні за урядовий законопроект про мобілізацію. До другого читання вноситимуться поправки. 

7 лютого ветеран АТО Євген Дикий повідомив, що в новому законопроекті про мобілізацію відсутні "реальні" покарання за ухилення від мобілізації. Через що, на його думку, законопроект треба доповнювати. 

Вас також можуть зацікавити новини: