Морські дрони почнуть топити крейсери-носії 'Калібрів' - експерт

Українські морські дрони можуть атакувати ракетні крейсери-носіїв ракет "Калібр", якими окупанти б'ють по Україні.

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL розповів офіцер резерву ЗСУ, військовий експерт Андрій Крамаров.

"Якщо танкер і важкий транспортний десантний корабель пішли або майже пішли на дно, то такі типи, як, наприклад, їхні ракетні крейсери – це вже однозначно буде повторення долі крейсера "Москва", – зауважив він.

Відео дня

Коментуючи удари по російському десантному кораблю "Оленегорский горняк" та танкеру "SIG", експерт наголосив , що українські морські дрони "проявили себе прекрасно". Обидва вони були підтоплені в українській морській зоні відповідно до міжнародного права.

Експерт додав, що це дійсно знакові події, оскільки йдеться про ураження важких кораблів. Влучання одного морського дрона можна прирівняти до влучання важкої морської торпеди.

"Зараз росіянам варто задуматись щодо долі їхніх ракетних крейсерів, з яких вони здійснюють обстріли наших міст ракетами типу "Калібр". Тому що, якщо танкер і важкий транспортний десантний корабель пішли або майже пішли на дно, то такі типи, як, наприклад, їхні ракетні крейсери – це вже однозначно буде повторення долі крейсера "Москва", – попередив експерт.

Атаки морських дронів

Як повідомляв УНІАН, на початку серпня морські безпілотники атакували район Керченської протоки. В результаті прямого влучання був сильно пошкоджений російський танкер-хімовоз SIG. Було затоплено машинне відділення. Інцидент стався на відстані 32 миль від Керченської протоки на якірній стоянці 471. Екіпаж цілий, у кількох людей зафіксовані дрібні порізи від розбитого скла.

Ця атака сталася рівно через добу після подібної ж атаки на порт Новоросійська, де морський безпілотник сильно пошкодив великий десантний корабель російського флоту "Оленегорский горняк". Видання Financial Times зазначає, що ця атака стала першою серйозною загрозою для російського нафтового експорту від початку війни.

Вас також можуть зацікавити новини: