Клименко розкрив плани щодо забезпечення безпеки / фото УНІАН

Міністерство внутрішніх справ вже розпочало розробку механізму відновлення безпечного простору в Україні після перемоги.

Про це заявив очільник МВС Ігор Клименко під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних влад, повідомили у прес-службі міністерства.

"Ми всі об’єдналися заради перемоги. Однак вона має бути не лише на полі бою. Перемога має відбутися й у свідомості людей. Коли громадяни переосмислять свою відповідальність та роль у процесах державотворення. Разом з вами ми маємо вже сьогодні працювати над побудовою нової ідеології й розуміння того, як українці житимуть у безпечному середовищі", - наголосив очільник МВС.

Відео дня

Також, за його словами, відомство подовжує розбудову низки проектів, спрямованих на створення "Безпечного освітнього середовища". Серед інших проектів, які мають на меті посилити правопорядок на території України, є "Система моніторингу безпеки", "Безпека публічних просторів", "Безпека на дорогах", "Безпека територіальних громад". Особливо актуальним залишається "Безпечний кордон".

"Наразі через повномасштабну війну залишається тимчасово не контрольованою Україною сухопутна ділянка кордону з російською федерацією у 922 км. Силами оборони країни було повернуто контроль над ділянкою у 395 км українсько-білоруського кордону та більш як 1000 км на кордоні з Росією. Ми працюємо над осучаснення засобів контролю: камери відеоспостереження з тепловізорами, керовані новітнім програмним забезпеченням по всій лінії державних рубежів не залишать "сліпою" жодну ділянку нашого кордону. На деяких відрізках ми вже працюємо з таким оснащенням. Очі кордону бачать далеко", - розповів міністр внутрішніх справ.

Крім того, він зазначив, що до формування безпекового простору і сьогодні, і на майбутнє мають долучитися представники влади всіх рівнів.

"Це філософія і підхід за принципом win-win, коли виграє і громада, і регіон, і країна. Адже якщо в нас безпечна кожна громада, то в нас і безпечний регіон. А якщо в нас безпечний кожен регіон, то в нас і безпечна країна. Ми почали цю роботу вже вчора. Сьогодні пропоную усім долучитися до неї. Щоб наше завтра було переможним та перспективним", - заявив Клименко.

Відновлення України

У липні 2022 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував план відновлення України, який складається з трьох ключових етапів. На реалізацію знадобиться 750 мільярдів доларів, основним джерелом відбудови держави повинні стати конфісковані активи країни-агресора РФ.

Дещо раніше президент Володимир Зеленський назвав три пріоритети у відновленні України та української економіки. Туди, зокрема, увійшли кібербезпека, енергетика та сільське господарство.

Вас також можуть зацікавити новини: