Під Бахмутом тривають важкі бої / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Лейтенант, командир роти батальйону "Свобода" Нацгвардії України Євгеній Оропай зазначив, що останнім часом на Бахмутському напрямку основні ворожі атаки проходять саме вночі.

В ефірі телеканалу "Еспресо" він розповів, що росіяни намагаються видавити ЗСУ з позицій не якістю, а кількістю.

"Противник намагається просуватися саме вночі, щоб наші коптери не могли помічати їх. Ворога набагато більше, ніж наших військовослужбовців. Росіяни намагаються масово видавити нас з позицій не якістю, а кількістю", - пояснив Оропай.

Відео дня

За словами військового, до нового року у російських окупантів спостерігався певний дефіцит боєкомплекту. Зараз обстріли посилились, і спроби штурмів відбуваються по 5-6 разів на добу.

"До 1 січня ворог менше використовував артилерійські снаряди, було багато спалено його БК на складах. Зараз вони масово почали стріляти знову, відправляють свою піхоту на наші позиції по 5-6 разів на добу. Їх просто відправляють на вірну смерть", - підсумував командир роти.

Бахмутський напрямок: останні новини

Аналітики вважають, що окупаційні війська далекі від оперативного оточення Бахмута. Враховуючи, що останнім часом інтервенти рухаються по кілька сотень метрів на день, вкрай малоймовірно, що противнику вдасться перерізати ці логістичні шляхи ЗСУ. Захисники України також показали кадри поля під Бахмутом. Земля всіяна трупами російських солдатів.

Офіцер першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна Сухопутних військ ЗСУ Тарас Березовець заявив, що критична точка боротьби за фортецю Бахмут ще не пройдена. На його думку, пік протистоянь має відбутися у січні 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: