Окупаційні війська РФ не контролюють Бахмут і несуть великі втрати / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Рашисти продовжать штурмувати Бахмут та Соледар Донецької області - пік протистоянь має відбутися у січні 2023 року.

Як повідомив офіцер першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна Сухопутних військ ЗСУ Тарас Березовець для телеканалу Еспресо, критична точка боротьби за фортецю Бахмут ще не пройдена.

"Що стосується ситуації під Бахмутом. Я б сказав, що критична точка цієї битви не пройдена. Вона ще попереду - ворог буде намагатися захопити Бахмут і Соледар. Цю пікову точку ми пройдемо до кінця січня місяця. Після того, коли ми отримаємо потрібну кількість бронетехніки, ми будемо готові до проведення повномасштабних наступальних успішних операцій, подібних до тих, які були здійснені на Харківщині та Херсонщині", - вважає Березовець.

Відео дня

Бої за Донбас – актуальне

У Соледарі Донецької області тривають важкі бої з російськими окупантами. Всупереч всім заявам рашистських "блогерів", окупаційні війська не контролюють місто і несуть великі втрати.

Наразі Збройні Сили України намагаються вирівняти тактичне положення, а також завдати ворогу максимальних втрат в особовому складі та техніці.

Також РФ веде наступ під Бахмутом. Ватажок ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин не приховує, що його цікавлять природні ресурси східного регіону, і він готовий втрачати в боях сотні солдатів.

На цій ділянці фронту Пригожин кидає своє "м'ясо" на українські позиції без підтримки техніки і артилерії.