Окупанти обсріляли Херсонщину / Телеграм-канал Андрій Єрмак

Російські загарбники здійснили черговий обстріл Херсонської області. Через удари окупантів у кількох населених пунктах загинуло шестеро людей, серед яких й немовля.

"Росіяни вдарили по селу Станіслав з РСЗВ. Унаслідок цього загинули дві людини, також є поранений", - повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, також було зруйновано й пошкоджено 5 приватних житлових будинків.

Крім того, за даними ОП, внаслідок обстрілу Широкої Балки загинуло троє дорослих людей (двоє чоловіків та жінка), а також дитина віком до 2-х років. 

Відео дня

"Ще одна дитина - хлопчик 12-ти років, був доставлений до лікарні", - уточнив Єрмак.

Водночас, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко уточнив, що загиблі у Широкій Балці - один місцевий мешканець і сім’я - чоловік, дружина та їхня донечка, яка народилася 23 дні тому. За словами Клименка, їхній поранений 12-річний син наразі перебуває у критичному стані.

Він також уточнив, що у Станіславові було зафіксовано 12 прильотів. 

О 13:05 МВС повідомило, що 12-річний хлопчик від отриманих травм помер у лікарні. "У Широкій Балці загинула вся сім’я. На жаль, 12-річний хлопчик помер у лікарні", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як уточнив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, росіяни криють вогнем мирні населені пункти регіону з самого ранку. Зокрема, ворог прицільно бʼє по житлових будинках та цивільній інфраструктурі. 

Окрім вищезгаданих обстрілів у Широкій Балці та Станіславі, армія РФ обстріляла і магазин у Комишанах. Внаслідок удару поранень середнього ступеня тяжкості зазнав 49-річний чоловік, а 51-річна жінка – легких.

Крім того, у Золотій Балці ворожим вогнем пошкоджено щонайменше пʼять житлових будинків. Легкі уламкові поранення отримала 61-річна жінка, її доставили до медзакладу.

Ситуація в Херсонській області

Як відомо, російські загарбники щоденно обстрілюють Херсонщину, найбільше страждають прифронтові населені пункти, по яким ворог може гатити з мінометів та артилерії.

Зокрема, за минулу добу, 12 серпня, росіяни здійснили 61 обстріл області, випустивши 365 снарядів з мінометів, артилерії, безпілотників та БМП. Із них по Херсону ворог випустив 13 снарядів.

Так, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, території та приміщення заводів у Херсоні, а також вежі мобільного зв'язку у Бериславі. Внаслідок цих ударів було поранено трьох людей.

Вас також можуть зацікавити новини: