На Херсонщині під час окупації росіяни зґвалтували 16-річну вагітну дівчину та трьох бабусь, - ООН

Під час окупації частини Херсонської області російські окупанти здійснили низку воєнних злочинів, пов'язаних із сексуальним насильством. Незалежна міжнародна комісія з розслідування злочинів в Україні зафіксувала факти насильства навіть над вагітною 16-річною дівчиною.

Як йдеться в доповіді комісії, представленій Генеральною Асамблеєю ООН, росіяни вривалися до будинків жертв та погрожували зброєю. У період із березня 2022 року по липень 2022 року задокументовано, що жертвами сексуальних злочинів стали вагітна 16-річна дівчина та жінки віком від 19 до 83 років.

Росіяни вчиняли зґвалтування із застосуванням фізичної сили чи психологічного примусу, погрожуючи жертвами та їхнім родичам зброєю. Також встановлено, що в деяких випадках один і той самий злочинець зґвалтував жертву два або більше разів. Комісія встановила, що російські нелюди вбили зґвалтовану жінку та її чоловіка після того, як вони повідомили про злочин.

Відео дня

Крім того, незалежні розслідувачі встановили, що росіяни жорстоко били, душили та завдавали ножових поранень жертвам сексуального насильства. У деяких випадках під час зґвалтування були присутні члени сім'ї жертви.

У березні 2022 року, російський терорист увірвався до будинку 83-річної жінки, запідозрив її у співпраці із ЗСУ, побив жінку, наказав роздягнутися та зґвалтував. При цьому загарбник погрожував зґвалтувати співмешканця жінки.

Воєнні злочини росіян

У липні адміралу ЧФ РФ, в якого на руках кров дівчинки Лізи з Вінниці, повідомлено про підозру. 14 липня 2022 року Росія вдарила по місту крилатими ракетами "Калібр".

Колишньому командувачу Чорноморським флотом Російської Федерації Ігорю Осіпову, який наказав ударити по Вінниці ракетами "Калібр", внаслідок чого загинуло 29 людей, з них троє дітей, повідомлено про підозру.

Тоді загинуло 29 вінничан, з них троє дітей, а ще 154 людини одержали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Серед загиблих була і 4-річна дівчинка Ліза. ЇЇ фото побачив весь світ – вона загинула у своєму дитячому візочку після "прильоту" ракети.

Крім того, російські ракети зруйнували 35 житлових будинків, майже 70 приватних автомобілів і комунальних транспортних засобів.

Осіпову повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу ("порушення законів та звичаїв війни поєднаних з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб").

Вас також можуть зацікавити новини: