На Херсонщині ЗСУ отримали в "подарунок" від російських окупантів РСЗО "Ураган" / фото Вікіпедія

На Херсонщині Збройні сили України під час звільнення одного із населених пунктів захопили ворожу реактивну систему залпового вогню "Ураган".

Про це у Facebook повідомило командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

"Винагорода для воїнів ССО України за звільнення одного з населених пунктів Херсонщини – ось така РСЗВ "Ураган". Вона дісталася нам у подарунок від знищених російських солдатів під час чергової операції", - йдеться у коментарі до відео із захопленою технікою ворога.

Відео дня

Зазначається, що ця РСЗВ тепер працюватиме не на шкоду, а на благо українців.

"І легко впорається з відстанню до цілей – позицій російського ворога, облаштованих на окупованій ним українській землі. Поки що окупованій", - сказано в повідомленні.

Про БМ-27 "Ураган" 

Система несе 16 реактивних снарядів масою по 280 кг кожен, які здатна випустити одним махом за 20 секунд.

Армія РФ часто використовує РСЗВ "Ураган" для дистанційного мінування. У порівнянні із "Градом", який, в середньому, має дальність стрільби близько 20 км,  "Ураган" стріляє на 30-35 км і використовує потужніші реактивні снаряди з могутніми бойовими частинами.

Раніше УНІАН повідомляв, що українські захисники почали використовувати на передовій новітню українську реактивну систему залпового вогню "Буревій". Ззовні вона подібна до "Урагану", але має ряд особливостей.

Вас також можуть зацікавити новини: